Belajar Bahasa Inggeris

Sistem Latihan Peribadi Lengkap Anda

Dapatkan Katalog Kursus Percuma

Isikan borang di bawah untuk mendapatkan katalog Kursus Bahasa Inggeris COMPU Studies sekarang. Katalog di hantar menerusi WhatsApp dan e-mel.

Sila pastikan maklumat diri yang anda diberikan di bawah adalah betul dan lengkap.

Ad Belajar Bahasa Inggeris

Form Description
  • Nombor sahaja. Pastikan tiada ruang atau simbol.

Mengapa Belajar Bahasa Inggeris?

Berkomunikasi

Bahasa Inggeris adalah bahasa komunikasi global. Menguasai bahasa Inggeris akan membenarkan anda berkomunikasi dengan orang dari pelbagai kaum, budaya dan agama dari seluruh dunia!

Akses ilmu pengetahuan

Semua sumber ilmu terbaik dalam apa jua bidang – seni, sains, agama dan lain – lain ditulis atau telah diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris. Semua ilmu ini boleh diakses dengan mudah melalui Internet. Mempelajari bahasa Inggeris akan memberikan anda akses kepada sumber rujukan terbesar di dunia.

Memajukan kerjaya anda

Jika anda hendak kerjaya yang bergaji tinggi dan masa depan yang cerah, anda perlu menguasai bahasa Inggeris. Semua bidang kerja bergaji tinggi seperti sains dan teknologi serta bisnes meletakkan kemahiran bahasa Inggeris sebagai keperluan yang wajib.

Menikmati dan menghayati karya seni

Bahasa Inggeris membenarkan anda menikmat budaya dunia dengan lebih baik lagi. Anda boleh menikmati filem – filem Inggeris tanpa perlu bergantung kepada sarikata, memahami lagu – lagu Inggeris dan membaca novel – novel terkenal di dunia dalam bahasa asal mereka.

Ajar orang lain!

Dengan kemahiran bahasa Inggeris, anda akan dapat membimbing anak dan kaum keluarga anda untuk menguasai bahasa Inggeris dari muda lagi. Mereka pasti akan berhutang budi kepada anda! Anda juga boleh memulakan kelas tuisyen bahasa Inggeris di kawasan perumahan atau kampung anda. Dengan cara ini, kemahiran baru anda akan membawa berkat.

Bina keyakinan diri

Dengan menguasai bahasa Inggeris anda akan dapat berinteraksi dengan semua orang dari berbagai kaum dan budaya. Perasaan segan, malu dan kekurangan yang ada pada diri anda akan hilang. Anda akan lebih yakin dengan diri anda dan dalam pergaulan seharian anda. Rakan – rakan dan majikan anda pasti akan perasan perubahan positif pada diri anda ini.

Siapa Kami

Kursus ini dibawakan oleh COMPU Studies. Semenjak lebih 20 tahun kami telah mendidik ribuan pelajar dalam penggunaan IT dan bahasa Inggeris dari seluruh pelusuk Malaysia, termasuk dari Indonesia, Singapura dan Brunei.

COMPU Studies adalah organisasi swasta yang terlibat sepenuhnya dalam memberikan kursus – kursus melalui konsep pendidikan jarak jauh atau PJJ. Kursus – kursus kami memberikan imbangan teori dan praktikal yang baik bagi menjadikan sesiapa sahaja yang mengikuti kursus, mahir dalam topik yang dipelajari. Kami mengalu – alukan anda sebagai ahli baru keluarga kami yang semakin membesar.

COMPU Studies

Komen Pelajar

hamizah

Jika saya tidak tahu maksud sesuatu ayat, saya boleh rujuk kamus yang diberikan tidak kira bila – bila masa. Sambil mengikuti kursus saya boleh memeriksa sebutan bahasa jika saya tidak tahu atau tidak yakin dengan sebutan ayat. Semua yang saya ingin cari ada dalam kursus ini. Lengkap dan banyak membantu dalam menguasai bahasa Inggeris. Dengannya saya lebih berkeyakinan ketika berkomunikasi dalam bahasa Inggeris. Ia banyak membantu terutamanya ketika bekerja. Murah tapi berkesan.

Hamizah binti Nazar

Taman Senggarang 2, Batu Pahat, Johor

Harga kursus yang sangat berpatutan. Kursus ini telah membantu saya mengenal perkataan baru, memberitahu saya jenis soalan-soalan yang dikemukakan dalam temuduga, membantu saya bertutur dalam bahasa inggeris.

Farith Fariq Bin Hashim

Seksyen 18, Shah Alam, Selangor

nasir
Nursyafiqah

Perisian yang canggih memudahkan pengguna lebih tertarik dan tidak malu untuk bercakap dalam Bahasa Inggeris. Hal ini menambahkan lagi keyakinan saya untuk berinteraksi dengan orang lain menggunakan bahasa Inggeris.

Nursyafiqah Binti Abdul Rahman

Bagan Lebai Tahir, Butterworth, seberang Prai

Setelah saya mengikuti kursus ini, kawan – kawan di office hairan kerana saya sudah mulai menggunakan Bahasa Inggeris untuk komunikasi dengan atasan saya.

Tony Firmansyah

Bandar Baru Bangi, Selangor

tony_firmansyah

Apa Anda Dapat

kursus bertutur bahasa inggeris

Kursus Bertutur Bahasa Inggeris

Mengandungi 20 Pelajaran yang mengajar anda bagaimana bertutur bahasa Inggeris dalam berbagai – bagai suasana dari yang ringkas seperti pertemuan kepada yang rumit seperti menghadiri temuduga kerja.

Sistem Speak English

Mengandungi beratus – ratus jam latihan bertutur dan tatabahasa Inggeris (English grammer) dengan sistem bio-feedback yang mampu mendengar, memahami dan menilai pertuturan anda. Anda perolehi guru yang tidak pernah jemu mengajar anda. Canggih dan lengkap.

manual kursus belajar bahasa inggeris

Manual Bercetak Penuh Warna

Manual ini mengandungi panduan lengkap tatacara anda mengikuti kursus dan menggunakan semua bahan kursus anda. Ia disertakan dengan berpuluh gambarajah penuh warna yang menerangkan setiap aspek kursus langkah demi langkah dari asas ke mahir.

Kamus Dewan Eja

Kamus Bahasa Inggeris ke Bahasa Melayu dan Bahasa Melayu ke Bahasa Inggeris dengan sebutan bahasa Inggeris. Boleh digunakan terus dari dalam Microsoft Word, PowerPoint dan Excel. Rujukan berkesan buat anda.

English Pronouncing Dictionary

Kamus Sebutan Bahasa Inggeris

Kamus ini menggandungi lebih 200,000 (dua ratus ribu) istilah bahasa Inggeris bersama sebutannya sekali. Ini termasuk istilah nama, tempat dan orang – sesuatu yang tidak terdapat dalam mana – mana kamus lain. Kini tidak ada perkataan Inggeris yang akan menjadi mustahil disebut dan difaham oleh anda.

versi mobile kursus bahasa inggeris

Sistem Smart Phone

Kini pembelajaran Bahasa Inggeris boleh dilakukan 100% menerusi alatan mobile anda. Dengan kaedah ini anda boleh belajar di mana - mana jua, 24 jam sehari. Tidak ada yang lebih mudah.

Khidmat Nasihat Pensyarah

Anda tidak pernah keseorangan dalam pelajaran anda. Pensyarah anda sedia melayan sebarang pertanyaan yang anda ada dan menyelesaikan sebarang masalah berkenaan kursus anda. Khidmat nasihat pensyarah anda adalah percuma sepanjang anda mengikuti kursus atau selepas anda tamatkan kursus anda.

Bandingkan Kursus Kami

kenapa pilih kursus bahasa inggeris kami