Belajar Bahasa Inggeris

Sistem Latihan Peribadi Lengkap Anda

Belajar Bahasa Inggeris Dalam Bahasa Melayu Belajar Inggeris Dengan Mudah Dan Cepat Belajar Bahasa Inggris Belajar Conversation Belajar Grammar Cara Belajar Inggeris Cara Menguasai Bahasa Inggeris Cara Pandai Bahasa Inggris Cepat Courses To Learn English English Communication English Language Course English Learning English Lesson Conversation Practice English Speaking Classes Grammar Inggeris Improve English Kelas Bahasa English Kelas Bahasa Inggeris Kelas Bahasa Inggeris Dewasa Kelas Bahasa Inggris Kelas Belajar Bahasa Inggeris Kelas Inggeris Kursus Bahasa Inggeris Kursus Bahasa Inggeris Online Kursus Bahasa Inggris Kursus English Learn To English Language Learning English Learning English Course Mempelajari Bahasa Inggeris Online English Classes Pusat Bahasa Inggeris Speaking English Tuisyen Bahasa Inggeris Tuisyen English

Belajar Grammar Cara Belajar Inggeris Cara Menguasai Bahasa Inggeris Cara Pandai Bahasa Inggris Cepat Courses To Learn English English Communication English Language Course English Learning English Lesson Conversation Practice English Speaking Classes Grammar Inggeris Improve English Kelas Bahasa English Kelas Bahasa Inggeris Kelas Bahasa Inggeris Dewasa Kelas Bahasa Inggris Kelas Inggeris Kursus Bahasa Inggeris Kursus Bahasa Inggeris Online Kursus Bahasa Inggris Kursus English Learn To English Language Learning English Learning English Course Mempelajari Bahasa Inggeris Online English Classes Pusat Bahasa Inggeris Speaking English Tips Belajar Bahasa Inggeris Tuisyen Bahasa Inggeris Tuisyen English

Mengapa Lebih 8000 Orang Memilih Kami

Tetapkan Jadual Masa Anda Sendiri

Pembelajaran dan Latihan online yang diberikan oleh pensyarah boleh diikuti 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Jadi anda boleh belajar ikut jadual masa anda sendiri. Pensyarah akan periksa tugasan anda waktu pejabat.

Sesuai Untuk Anda Yang Sibuk

Tidak kira sama ada anda hanya ada masa 1 jam seminggu atau 1 jam setiap hari, kami ada pakej yang sesuai untuk anda.

Tidak Perlu Komputer / Laptop

Anda tidak perlu peralatan mahal seperti komputer atau laptop untuk ikuti kursus. Apa yang anda perlu cumalah telefon bimbit dengan WhatsApp dan/atau Telegram.

Pembelajaran Yang Disesuaikan Untuk Anda

Kandungan kursus akan di ubah suai khas dengan tahap bahasa Inggeris anda. Pensyarah akan menilai tahap bahasa Inggeris anda dan berikan anda pelajaran yang benar - benar sesuai dan akan membantu memperbaiki tahap bahasa Inggeris anda.

Belajar One-to-One Dengan Pensyarah.

Anda belajar 100% dengan pensyarah. Semua pelajaran diberikan oleh pensyarah. Semua tugasan anda diperiksa oleh pensyarah. Semua soal jawab anda hanya dengan pensyarah. Anda tidak perlu bersaing dengan pelajar lain seperti dalam kelas sekolah. Anda terima bimbingan lengkap dan tidak berbelah bahagi dari mula sehingga akhir.

Tidak Perlu Kelayakan

Anda tidak perlu sebarang kelayakan untuk ikuti kursus. Anda yang zero dalam bahasa Inggeris pun boleh ikuti kursus ini. Ini kerana pensyarah akan menilai tahap bahasa Inggeris anda dan cipta kursus yang sesuai untuk anda. Jadi pelajaran yang anda terima dikhaskan untuk anda berdasarkan pengalaman dan kemampuan anda.

Hubungi Pensyarah dan Dapatkan Info Lanjut

Hubungi Pensyarah dan Dapatkan Info Lanjut

Isikan borang di bawah untuk berhubung dengan pensyarah anda menerusi WhatsApp .

Sila pastikan maklumat diri yang anda diberikan di bawah adalah betul dan lengkap.

  • Hidden

Mengapa Kami Minta Maklumat Ini?

Kami gunakan maklumat ini untuk menghantar info yang anda pohon dalam bentuk mesej WhatsApp. Anda kemudian boleh rujuk mesej WhatsApp anda bila - bila masa dan tidak perlu cari di Google lagi. Kami tidak hantar sebarang jenis iklan atau mesej spam

Mengapa Belajar Bahasa Inggeris?

Berkomunikasi

Bahasa Inggeris adalah bahasa komunikasi global. Menguasai bahasa Inggeris akan membenarkan anda berkomunikasi dengan orang dari pelbagai kaum, budaya dan agama dari seluruh dunia!

Akses ilmu pengetahuan

Semua sumber ilmu terbaik dalam apa jua bidang – seni, sains, agama dan lain – lain ditulis atau telah diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris. Semua ilmu ini boleh diakses dengan mudah melalui Internet. Mempelajari bahasa Inggeris akan memberikan anda akses kepada sumber rujukan terbesar di dunia.

Memajukan kerjaya anda

Jika anda hendak kerjaya yang bergaji tinggi dan masa depan yang cerah, anda perlu menguasai bahasa Inggeris. Semua bidang kerja bergaji tinggi seperti sains dan teknologi serta bisnes meletakkan kemahiran bahasa Inggeris sebagai keperluan yang wajib.

Menikmati dan menghayati karya seni

Bahasa Inggeris membenarkan anda menikmat budaya dunia dengan lebih baik lagi. Anda boleh menikmati filem – filem Inggeris tanpa perlu bergantung kepada sarikata, memahami lagu – lagu Inggeris dan membaca novel – novel terkenal di dunia dalam bahasa asal mereka.

Ajar orang lain!

Dengan kemahiran bahasa Inggeris, anda akan dapat membimbing anak dan kaum keluarga anda untuk menguasai bahasa Inggeris dari muda lagi. Mereka pasti akan berhutang budi kepada anda! Anda juga boleh memulakan kelas tuisyen bahasa Inggeris di kawasan perumahan atau kampung anda. Dengan cara ini, kemahiran baru anda akan membawa berkat.

Bina keyakinan diri

Dengan menguasai bahasa Inggeris anda akan dapat berinteraksi dengan semua orang dari berbagai kaum dan budaya. Perasaan segan, malu dan kekurangan yang ada pada diri anda akan hilang. Anda akan lebih yakin dengan diri anda dan dalam pergaulan seharian anda. Rakan – rakan dan majikan anda pasti akan perasan perubahan positif pada diri anda ini.

Siapa Kami

Kursus ini dibawakan oleh COMPU Studies. Semenjak lebih 20 tahun kami telah mendidik ribuan pelajar dalam penggunaan IT dan bahasa Inggeris dari seluruh pelusuk Malaysia, termasuk dari Indonesia, Singapura dan Brunei.

COMPU Studies adalah organisasi swasta yang terlibat sepenuhnya dalam memberikan kursus – kursus melalui konsep pendidikan jarak jauh atau PJJ. Kursus – kursus kami memberikan imbangan teori dan praktikal yang baik bagi menjadikan sesiapa sahaja yang mengikuti kursus, mahir dalam topik yang dipelajari. Kami mengalu – alukan anda sebagai ahli baru keluarga kami yang semakin membesar.

COMPU Studies

Komen Pelajar

hamizah

Jika saya tidak tahu maksud sesuatu ayat, saya boleh rujuk kamus yang diberikan tidak kira bila – bila masa. Sambil mengikuti kursus saya boleh memeriksa sebutan bahasa jika saya tidak tahu atau tidak yakin dengan sebutan ayat. Semua yang saya ingin cari ada dalam kursus ini. Lengkap dan banyak membantu dalam menguasai bahasa Inggeris. Dengannya saya lebih berkeyakinan ketika berkomunikasi dalam bahasa Inggeris. Ia banyak membantu terutamanya ketika bekerja. Murah tapi berkesan.

Hamizah binti Nazar

Taman Senggarang 2, Batu Pahat, Johor

Harga kursus yang sangat berpatutan. Kursus ini telah membantu saya mengenal perkataan baru, memberitahu saya jenis soalan-soalan yang dikemukakan dalam temuduga, membantu saya bertutur dalam bahasa inggeris.

Farith Fariq Bin Hashim

Seksyen 18, Shah Alam, Selangor

nasir
Nursyafiqah

Perisian yang canggih memudahkan pengguna lebih tertarik dan tidak malu untuk bercakap dalam Bahasa Inggeris. Hal ini menambahkan lagi keyakinan saya untuk berinteraksi dengan orang lain menggunakan bahasa Inggeris.

Nursyafiqah Binti Abdul Rahman

Bagan Lebai Tahir, Butterworth, seberang Prai

Setelah saya mengikuti kursus ini, kawan – kawan di office hairan kerana saya sudah mulai menggunakan Bahasa Inggeris untuk komunikasi dengan atasan saya.

Tony Firmansyah

Bandar Baru Bangi, Selangor

tony_firmansyah

Apa Anda Dapat

Belajar Dengan Pensyarah

Belajar Bahasa Inggeris dalam Bahasa Melayu dengan pensyarah. Pensyarah anda akan bimbing anda latihan demi latihan dan membetulkan setiap kesilapan anda. Pensyarah anda sedia melayan sebarang pertanyaan yang anda ada dan menyelesaikan sebarang masalah berkenaan kursus anda. Khidmat nasihat pensyarah anda adalah percuma sepanjang anda mengikuti kursus atau selepas anda tamatkan kursus anda.

Sijil Percuma

Dapatkan Sijil Percuma Bahasa Inggeris. Anda boleh dapatkan sijil percuma tanpa ikuti kursus. Anda juga akan dapat Sijil Tamat Kursus Percuma apabila anda menamatkan kursus anda.

Latihan MUET Percuma

Dapatkan latihan MUET Percuma bersama kursus anda. Tidak perlu beli bahan tambahan. Sistem latihan online kami memberikan pengalaman format peperiksaan yang serupa dengan peperiksaan sebenar. Jadi anda boleh berlatih dengan yakin.

Kursus Bertutur Bahasa Inggeris

Mengandungi 20 Pelajaran yang mengajar anda bagaimana bertutur bahasa Inggeris dalam berbagai – bagai suasana dari yang ringkas seperti pertemuan kepada yang rumit seperti menghadiri temuduga kerja.

Sistem Speak English

Mengandungi beratus – ratus jam latihan bertutur dan tatabahasa Inggeris (English grammer) dengan sistem bio-feedback yang mampu mendengar, memahami dan menilai pertuturan anda. Anda perolehi guru yang tidak pernah jemu mengajar anda. Canggih dan lengkap.

Kamus Dewan Eja

Kamus Bahasa Inggeris ke Bahasa Melayu dan Bahasa Melayu ke Bahasa Inggeris dengan sebutan bahasa Inggeris. Boleh digunakan terus dari dalam Microsoft Word, PowerPoint dan Excel. Rujukan berkesan buat anda.

Kamus Sebutan Bahasa Inggeris

Kamus ini menggandungi lebih 200,000 (dua ratus ribu) istilah bahasa Inggeris bersama sebutannya sekali. Ini termasuk istilah nama, tempat dan orang – sesuatu yang tidak terdapat dalam mana – mana kamus lain. Kini tidak ada perkataan Inggeris yang akan menjadi mustahil disebut dan difaham oleh anda.

versi mobile kursus bahasa inggeris

Sistem Smart Phone

Kini pembelajaran Bahasa Inggeris boleh dilakukan 100% menerusi alatan mobile anda. Dengan kaedah ini anda boleh belajar di mana - mana jua, 24 jam sehari. Tidak ada yang lebih mudah.

manual kursus belajar bahasa inggeris

Manual Penuh Warna

Manual ini mengandungi panduan lengkap tatacara anda mengikuti kursus dan menggunakan semua bahan kursus anda. Ia disertakan dengan berpuluh gambarajah penuh warna yang menerangkan setiap aspek kursus langkah demi langkah dari asas ke mahir.

Bandingkan Kursus Kami